Installatie Service

De Installatie van uw blokhut of houten huis.

Het is goed mogelijk om een blokhut, tuinhuis, houten garage en zelfs een houten chalet zelf plaatsen. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze installatieservice.

Meer Informatie

Voor het zelf installeren is het wel belangrijk dat u een ‘klusser’ bent. Op basis van het bijgeleverde bouwschema krijgt u een goed beeld van de opbouw van het huis of de garage. Uiteraard kunt u ons altijd even bellen als u er tijdens het bouwen van de blokhut niet uitkomt. Telefonisch helpen onze Tuinhuizengroep-medewerkers met vakkennis u graag weer verder op weg. Ten slotte kan een goede oplossing zijn iemand in uw buurt met verstand van bouwen en timmeren te vragen u even te helpen.

Alle producten van De Tuinhuizengroep worden geleverd in bouwpakketten met installatieschema’s. De ramen, deuren en luiken zitten klaar in het pakket en kunnen gemakkelijk opgebouwd worden.

Hieronder staat een voorbeeld van een stappenplan voor de bouw van een tuinhuis of blokhut. Let op! Dit stappenplan is enkel een voorbeeld, aangezien tuinhuizen van elkaar kunnen verschillen. Zo dient een prefab tuinhuis (panelen) op een andere wijze te worden opgebouwd.

Montage tuinhuis

Stap 1:
Een goede ondergrond als basis is belangrijk voordat u begint met bouwen. Werk daarom goed aan een degelijke ondergrond voordat u met het tuinhuis bezig gaat. Een tegel-bestrating of betonvloer ter grootte van de gehele oppervlakte van de blokhut is het beste. Het is van grote waarde dat de ondergrond waterpas is, zodat u in het lood kan gaan bouwen. Uw tuinhuis gaat hierdoor langer mee. Daarnaast is het belangrijk dat de blokhut boven het maaiveld komt te staan. Houd altijd een zeil bij de hand om uw bouwwerk tijdens de bouw te beschermen tegen een regenbui of andere weersinvloeden.

Stap 2: 
Controleer alle onderdelen van het bouwpakket van uw tuinhuis aan de hand van de bijgesloten lijst van producten van het bouwschema. Alle onderdelen zijn genummerd. Het lijkt misschien veel werk, maar het is slim de producten te sorteren en uit te stallen. Hierdoor werkt u vanaf het begin sneller en met minder fouten.

Stap 3: 
Nu plaatst u de onderste laag, de geïmpregneerde funderingsbalken, door ze parallel aan elkaar op de verharde ondergrond te leggen. Vervolgens bevestigt u de balken zoals in de handleiding staat aangegeven. U stapelt de balken om en om, zodat de hoekverbindingen precies in elkaar sluiten en u alle wanden tegelijk bouwt. Door het groef- en veersysteem passen de balken goed in elkaar.

Stap 4: 
Gedurende de opbouw van de blokhut, tuinhuis, tuinhuisje of houten garage is het belangrijk om de positie van de ramen en deuren in de gaten te houden. Tel hiervoor de balklagen van het bouwschema, dit is een simpele en goede manier om ervoor te zorgen dat u de ramen niet te hoog of te laag plaatst. Wanneer de wandbalken hoog genoeg zijn om het raam- of deurkozijn te ondersteunen, kunt u het kozijn tussen de balken schuiven.

Stap 5: 
Vervolgens wordt de geveltop verbonden en de dwarsbalken worden geplaatst.

Stap 6:
Nu kan het dak worden gemonteerd. Het dakbeschot bevestigt u goed met schroeven.LET OP! Houdt 4 mm afstand tussen de dakplanken om rekening te houden met de werking van het hout.

Stap 7: 
Dan is het tijd voor de afwerking van het dak. Kwalitatief goede dakbedekking zijn bitumen shingles. Deze shingels zien eruit als gewone dakpannen, maar zijn van stevig bitumen, waardoor u ze gemakkelijk kan plaatsen en de zeer lang mee gaan. Zie de handleiding voor de montage van de dakshingles.

Stap 8: 
Tot slot kunt u de dakranden, ook wel de boeidelen en sierlijsten bevestigen. Dan is uw blokhut af!

Bouwtips

1) Indien u de blokhut wilt verankeren kunt u verankeringsogen in het beton maken van de fundering. U kunt ze plaatsen door een plug in de het beton te gieten of te boren. Soms is dit wenselijk, soms is het niet noodzakelijk, omdat een blokhut al een flink gewicht van zichzelf kent.

2) Omdat vocht niet alleen van boven, maar ook van onderen komt, begint u met het stapelen van de sterkste en mooiste balken.

3) Voordat u het dakbeschot gaat bevestigen kan het soms voorkomen dat u een klein hoogteverschil bovenin in een balkkruising treft. Dat is niet vreemd. Wanneer 20 balken opgestapeld liggen kan het gebeuren dat er een klein verschil ontstaat tussen de bovenste balken. Wanneer alles goed ineen is geslagen met een rubber hamer en er toch een verschil ontstaat, kiezen professionele bouwers ervoor om het verschil bij te werken met een (electrische) schaaf.

4) Bij het bevestigen van de shingles is het prettig om met een spijkerpistool te werken.

Installatieservice

Bent u geen klusser of hebt u simpelweg geen tijd dan kunt u de werkzaamheden uitbesteden aan onze installatieservice. Tegen een nader te offreren installatiesom nemen wij dan alle installatiewerkzaamheden uit handen. Graag voorzien wij u van een op maat gemaakt plan van aanpak. U kunt er dan van uitgaan dat het volledige proces bij standaard modellen in ca. 2-3 dagen voltooid wordt.

Om uw tuinhuis of blokhut zo spoedig mogelijk op te laten bouwen zijn er een aantal zaken van belang. Zorg ervoor dat ons bouwteam gebruik kan maken van elektriciteit, water en uiteraard toiletfaciliteiten. Het moet mogelijk zijn voor ons team om materialen op te slaan, zeker in het geval de bouw langer duurt dan 1 dag. Let er daarnaast goed op of de omgeving veilig is voor ons personeel om aan de slag te gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen overhangende takken zijn die de bouw bemoeilijken.