FAQ

Hoe Plaats Ik Mijn Bestelling?

Een bestelling kan makkelijk geplaatst worden via onze website.

Zorg dat u het juiste product en houtdikte dat bij uw wensen past heeft gekozen.

Ga op de product pagina staan en klik op: bestellen. U komt nu op de bestelpagina.

Kijk de informatie goed na en klik op: afrekenen

U wordt doorverwezen naar de volgende pagina, waar u de keuze krijgt om ‘ verder te winkelen’ of ‘ doorgaan met bestellen’

Vul uw gegevens in

Kies de verzendmethode

Kies uw gewenste betaalmethode

Bevestig uw aankoop

U krijgt van ons een bevestigingsemail met uw aankoop (factuur) en wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Hoe Lang Is De Levertijd?

Vanaf het moment dat u de bestelling heeft doorgevoerd bedraagt de levertijd 6 tot 8 weken. Houdt er rekening mee dat maatwerk langer kan duren, afhankelijk van de vereiste aanpassingen.

Zijn Er Transportkosten?

Ja. De transportkosten zijn onafhankelijk dan de afmeting van het door u bestelde houten huis als dit op één trailer geladen kan worden. Houdt u binnen Nederland rekening met een vast bedrag van €350 per trailer. Voor een exacte berekening buiten Nederland, neem contact met ons op.

Kan Ik Mijn Houten Huis Zelf Installeren? / Hebben Jullie Een Installatie Service En Wat Kost Dat?

Ja, u kunt uw houten huis makkelijk zelf installeren. Alle houten huizen worden geleverd in pakketten met een duidelijke bouwtekening. Veel van onze klanten hebben hun houten huis naar tevredenheid zelf geïnstalleerd. Realiseert u zich wel dat bij installatie door uzelf De Tuinhuizengroep geen aansprakelijkheid aanvaardt voor installatiefouten ( zie ook onze algemene voorwaarden elders op de site) Daarnaast bieden wij tegen betaling een installatieservice waarbij wij uw houten huis (afhankelijk van de afmeting) in ca. 2 tot 3 dagen vakkundig installeren. De verantwoordelijkheid bij installatiefouten ligt dan vanzelfsprekend bij De Tuinhuizengroep.

Is Er Een Vergunning Nodig Voor Mijn Houten Huis?

Bouwvergunningen en de geschiktheid van de locatie is de verantwoordelijkheid van de klant. Wij bieden alleen algemeen advies. Er zijn regels van toepassing bij het plaatsen van bijgebouwen zoals loodsen, kassen en garages evenals bijbehorende faciliteiten zoals zwembaden, vijvers, saunacabines, kennels, behuizingen (waaronder tennisbanen) en vele andere soorten objecten.

Andere regels hebben betrekking op de installatie van een schotelantenne, de bouw van een nieuwe woning of de bouw of levering van opslagtanks voor brandstof.

U heeft in ieder geval een bouwvergunning nodig als u een bouwwerk, groter dan 30 m2, plaatst. Als u een bouwwerk t/m 10 m2 plaatst heeft u in principe nooit een bouwvergunning nodig. Als u tussen de 10-30 m2 plaatst, heeft u geen bouwvergunning nodig als het bouwwerk meer dan 1 meter vanaf de erfgrens wordt geplaatst.

De hoogte van bouwvergunningvrije bouwwerken bedraagt maximaal ca. 3 meter. Deze informatie is onder voorbehoud. Voor de juiste informatie, check de link van het omgevingsloket (voorheen VROM) www.omgevingsloket.nl (vink aan “tuinmeubilair”).

Wat Voor Hout Wordt Gebruikt Voor De Houten Huizen?

Vurenhout is de meest gebruikte naaldhoutsoort die groeit en hoofdzakelijk wordt geteeld in Scandinavië, de Baltische staten, Midden Europa en Rusland. Al ons hout is in de oven terug teruggedroogd tot een vochtigheidsgraad van 15% – 18%. Het beste vurenhout komt uit het Noordelijkste deel van Scandinavië, omdat daar het hout langzamer groeit, de jaarringen daardoor dichter bij elkaar zitten, er minder spinthout (zacht hout) is en daardoor weerbaarder is tegen schimmelvorming en bovendien het hout later minder ‘werkt’ en ‘trekt’. Vurenhout dient, als dit niet geïmpregneerd is, behandeld te worden; zie elders op de website onder het hoofdstuk behandeling en impregneren.

Worden De Gebouwen Geleverd Met Vloer?

Al onze houten huizen worden geleverd met 28mm vloer. Houdt u er rekening mee dat als u geen vloer wenst, de geïmpregneerde vloerbalken ook niet altijd standaard worden meegeleverd.

Wat Voor Dakbedekking Is Mogelijk?

Veelal wordt er gekozen voor relatief lichte dakshingles in de kleuren rood, zwart, groen en bruin. Ook is het mogelijk te kiezen voor een versterkte dakconstructie die de toepassing van dakpannen of dakleien mogelijk maakt. Hier omtrent adviseren wij u graag verder.

Zijn De Houten Huizen Voorbehandeld?

Neen. Al onze houten huizen zijn van lichtkleurig hout en zullen binnen 2 weken na installatie behandeld moeten worden. Tegen meerprijs kunnen de huizen af fabriek (gedeeltelijk) voorbehandeld worden. Alle grondbalken en vloerbalken zijn echter wel voorbehandeld (geïmpregneerd) aangezien deze na installatie niet meer behandeld kunnen worden.

Waar Komen De Houten Huizen Vandaan?

Al onze Blokhuizen komen uit de Baltische Staten. De fabrieken die wij gebruiken zijn zijn zeer precies met hun kwaliteit waardoor wij door de jaren heen  goede ervaringen hebben opgedaan.

Hoe Lang Gaat Mijn Houten Huis Mee?

Dat hangt af van of u het houten huis juist behandelt. Er zijn diverse producten die hiervoor geschikt zijn. Als u het gebouw om de twee tot drie jaar behandelt, dan kan het een levenlang meegaan. Voor meer informatie, neem contact op.

Kan Ik Mijn Houten Huis Isoleren?

Dit kan op twee manieren. De eenvoudigste manier is het aanschaffen van een dubbelwandig houtenhuis. Het isolatiemateriaal van uw keuze kan dan eenvoudig in de spouwmuur worden aangebracht. Toepassing van spouwmuren brengt tevens met zich mee dat hierin het eventuele leidingwerk eenvoudig kan worden aangebracht. Een huis voorzien van spouwmuren wordt standaard geleverd met een dubbel uitgevoerd dak. Zie de illustraties elders op de site. Ook hiertussen kan het isolatie materiaal eenvoudig worden aangebracht.

De andere manier, toe te passen bij enkelwandige huizen, is het zelf aanbrengen van plaatmateriaal met daartussen isolatie. Houdt u wel rekening met het feit dat een houten huis standaard het eerste jaar tot 10 cm krimpt. Er zal dus een constructie aangebracht moeten worden die deze natuurlijke krimp kan verdragen.

Heb Ik Een Fundering Nodig En Kunnen Jullie Daarbij Helpen?

Een vlakke, goed waterpas geconstrueerde fundering is onontbeerlijk voor het correct plaatsen van een houten huis. Afhankelijk van het gewicht van het te plaatsen huis kan dit, een al dan niet onderheide, plaatfundering, een fundering op betonbanden of een houten constructie zijn. Ideaal is een plaat van15-20cm onder de grond, royaal boven het bestaande grondwaterniveau om vochtproblemen uit te bannen. De basis moet minstens 10 cm kleiner zijn dan de buitenmaat van het gewenste houten huis, eveneens om vochtdoorslag te voorkomen. Uiteraard kunnen wij helpen met het plaatsen van een professionele fundering. Afhankelijk van de ondergrond waar het houten huis wordt geplaatst, zal onze specialist een passend plan maken met bijbehorende prijsopgaaf.

Kunnen Jullie Ook Een Houten Huis Op Maat Maken?

Ja dat kunnen wij. Wij vragen aan u als klant om een (zo compleet mogelijke) tekening/schets aan te leveren, bij voorkeur gebaseerd op een bestaand model van onze website. Samen met onze maatwerkspecialist verzorgen wij een 3d impressie van het gewenste eindresultaat met bijbehorende technische tekening. Na akkoord bevinding en ondertekening van deze technische tekening, wordt uw maatwerk houten huis geproduceerd. Houdt u rekening met een productie termijn van ongeveer 8 weken, afhankelijk van de speciale wensen en afmetingen.

Zijn Er Nog Extra Kosten Verbonden Aan Mijn Aankoop?

Ja, denkt u bijvoorbeeld aan de transportkosten, de kosten van de fundering en de kosten van de dakbedekking.